CookiesOLED TV nieuws overzicht

Welke OLED TV moet ik kopen – OLED televisie prijs vergelijking

1 november 2016 14:04 door Hans Wind

OLED TV kopenOLED TV modellen zijn al een aantal jaren op de markt maar pas nu begint de prijs enigszins te dalen. Ook wordt het aantal OLED televisie modellen dat u kunt kopen groter. Wel is het zo dat momenteel maar één fabrikant de dienst uitmaakt in dit segment en dat is LG.

De productie van een OLED TV scherm is een moeilijke zaak en dat maakt de techniek lastiger na te maken door concurrenten van LG. Philips en Grundig komen tegen het eind van het jaar met een OLED TV model. Ook die modellen hebben een scherm van LG dat wordt aangestuurd door eigen techniek.

Verrassend genoeg lijkt Samsung – wat OLED TV betreft – de handdoek in de ring te hebben gegooid.


Wat is de beste OLED TV ?

LG 55EF950V en 65EF950V platte 4K OLED TV serie

26 augustus 2015 12:53 door Hans Wind

LG 4K OLED TV met HDRLG investeert de komende jaren zwaar in OLED technologie. Het bedrijf introduceert op de IFA beurs twee nieuwe platte 4K HDR (high dynamic range) OLED televisiesmodellen. Het gaat daarbij om de LG 55EF950V (55 inch) en de LG 65EF950V (65 inch).

Naast deze twee platte TV’s worden ook twee nieuwe gebogen OLED TV’s aangekondigd. Dat zijn de Ultra HD LG 55EG920V (55 inch) en de Full HD LG 55EG910V. Alle modellen zijn bijzonder dun met 4,8 millimeter gemeten op het dunste punt.

De LG OLED TV lijn bestaat nu uit negen modellen met verschillende resoluties en vormgeving.


Wat is de beste OLED TV ?

LG 55EG960V en 65EG960V curved 4K OLED TV serie

13 juli 2015 12:38 door Hans Wind

LG 55EG960V OLED TVLG brengt met de 55EG960V en 65EG960V dit jaar in ons land nog een OLED TV serie op de markt met 4K Ultra HD resolutie. Zoals bekend wordt met Oled TV een perfecte zwartwaarde weergegeven en dat levert een zeer hoog beeldcontrast op. Na de introductie in Engeland, Duitsland en Frankrijk breidt LG haar Oled TV assortiment ook in de Benelux uit met 4K resolutie.

Het OLED TV assortiment bestond tot nu toe uit diverse platte en gebogen Oled TV’s met Full HD resolutie, nu breidt LG haar Oled aanbod uit met twee curved 4K Ultra HD modellen: de LG 55EG960V (55inch) en LG 65EG960V (65inch).


Wat is de beste OLED TV ?

OLED TV – het huidige aanbod

4 mei 2015 09:56 door Hans Wind

LG 77EC980V 77 inch 4K OLED TVDe enige fabrikant die momenteel een serie grootbeeld OLED TV’s op de markt heeft is LG. Het ziet er naar uit dat Samsung zich – althans voorlopig – teruggetrokken heeft uit deze markt. LG koos voor haar OLED TV ’s het WRGB systeem en Samsung ging voor het RGB systeem. Wat betreft de beeldkwaliteit zijn de verschillen klein maar LG is beter in staat gebleken om OLED TV toestellen ook succesvol in serie te produceren.

Bij nieuwe technieken zoals grote OLED schermen is het bij de start van massaproductie een groot probleem om de zogenaamde yield op een aanvaardbaar niveau te krijgen.

...lees ook de rest van OLED TV – het huidige aanbod

Wat is de beste OLED TV ?

Samsung registreert OLED TV productnamen

9 maart 2015 09:05 door Hans Wind

Samsung OLED TVDe Korea Herald meldde vorige week dat Samsung een aanvraag heeft ingediend voor de exclusieve rechten op een aantal OLED TV productaanduidingen. Zoals bekend voert Samsung momenteel geen OLED TV modellen meer in haar 2015 productlijn terwijl LG wel een aantal OLED televisies in het assortiment heeft.

Volgens de Koreaanse krant gaat het daarbij om vijf namen: Super UHD OLED, Ultra Super OLED, Samsung Super Ultra OLED, Ultra OLED en Super UHD. Deze namen zouden op 26 januari geregistreerd zijn bij het Koreaanse bureau voor Intellectueel Eigendom. Volgens de krant volgde de Samsung actie twee dagen nadat LG haar TV modellen voor 2015 had aangekondigd. Hierbij werd door LG ook de productnaam “Super Ultra HD TV” genoemd.


Wat is de beste OLED TV ?

LG toont buigbare Ultra HD 4K OLED op CES

8 januari 2015 14:26 door Hans Wind

LG Ultra HD 4K OLED TVLG toonde tijdens de afgelopen CES in Las Vegas de nieuwste ontwikkelingen op televisiegebied waaronder de eerste 4K OLED tv’s die dit jaar voor consumenten beschikbaar komen.

LG liet bij die gelegenheid nog eens duidelijk weten dat het bedrijf ervan overtuigd is dat OLED TV de toekomst heeft. Vanuit die visie heeft LG haar OLED tv-lijn dit jaar verder uitgebreid met een aantal modellen in verschillende beeldformaten, zowel in curved als in plat design en zowel in Full HD als 4K Ultra HD resolutie. Wat ons betreft is het zeer verstandig dat LG de keuze wat betreft een gebogen op platte TV bij de consument legt.

LG zal bovendien als eerste de OLED tv´s met 4K Ultra HD resolutie naar de markt zal brengen in dit jaar, waardoor de optimale resolutie en beeldkwaliteit voor consumenten beschikbaar wordt.


Wat is de beste OLED TV ?

De beste OLED TV

7 november 2014 09:01 door Hans Wind

LG Gallery OLED TVOp onze zuster-website HDTV Nieuws is een artikel verschenen waarin wordt bekeken wat op dit moment de beste OLED TV is. Zoals bekend hebben tot nu toe alleen de Koreaanse merken LG en Samsung OLED televisies in een formaat van 55 inch of groter aangekondigd. In het artikel wordt nog eens ingegaan op de beschikbare type modellen van die fabrikanten en de toegepaste OLED technieken die onderling verschillen.

De conclusie van het artikel zal u waarschijnlijk verrassen. De afbeelding die u hiernaast ziet is één van de beschikbare LG modellen: de LG 55EA8809 Gallery OLED TV. Dit platte Full HD model wordt aan de wand gemonteerd in een soort strakke schilderijlijst waarin de luidsprekers gemonteerd zijn. Wanneer u niet naar een TV zender kijkt kunnen via de ingebouwde screensaver fraaie schilderijen worden getoond. Dat is een mooie manier om het “zwarte gat” – zoals TV’s in de uit-stand vaak worden genoemd – te veranderen in een kunstwerk van wereldniveau.

Het artikel is te vinden op HDTV Nieuws met de titel Wat is de beste OLED TV.

...lees ook de rest van De beste OLED TV

Wat is de beste OLED TV ?
Pagina 1 van 6 | 1 2 3 4 5.....Laatste »